Page content

Zijn muizen in huis gevaarlijk?


Muizen kunnen hinderlijk zijn en een vervelend probleem vormen. Maar kunnen muizen in huis gevaarlijk zijn?

Stel: u meent toevallig even een muis te zien lopen. Dit kan buiten zijn, of in de schuur. Het aantal muizen breidt zich echter snel uit en het territorium dat nodig is, wordt steeds groter. Dus zijn de muizen op een gegeven moment in huis te vinden. U herkent de uitwerpselen en weet dus dat de muizen zijn binnengedrongen. Daarin schuilt het gevaar…

Houd muizen buiten met deze anti muizenkit

Twee voorbeelden van gevaar van muizen….

Omdat muizen knaagtanden hebben die blijven groeien, gaan ze knagen. Zo houden ze hun tanden kort. Daarbij kijken ze echter niet naar het gevaar dat u kunt lopen. Ze knagen dus aan kabels en leidingen of aan het isolatiemateriaal. wanneer ze de hulzen van kabels doorknagen, ontstaat kans op kortsluiting of vonken. Het gevolg: brand.
Een ander gevaar wordt gevormd door muizen die plotseling oversteken. U loopt vanuit de keuken met een pannetje heet water naar uw eettafel en opeens steekt een muis over. Van schrik steekt u uw handen in de lucht, waarna het hete water over uw armen en borst stroomt. Het gevolg: brandwonden.

Muizen kunnen dus gevaar in huis veroorzaken !

gevaarlijk wanneer muizen aan kabels knagen

muizen in huis gevaarlijk

Muizen bestrijding

Muizen behoren tot de snelst voortplantende dieren die we kennen. Wat begint met twee muizen, is binnen een paar maanden een hele veestapel. Laat de muizenteelt in huis dus niet te lang duren: een muis is snel geslachtsrijp en brengt per worp een stuk of 6 jongen muizen ter wereld.

U kunt muizen bestrijden door ze eerst uit huis te houden. Lukt dat niet meer, dan is het zaak om snel over te gaan tot het bestrijden van de muizen. Dit kan door gif te zetten of een kat rond te laten lopen. Wanneer dat echter niet meer helpt, is het zaak om een professionele muizenbestrijder in te schakelen. Wij helpen u graag aan het adres van een gecertificeerde specialist op het gebied van muizenbestrijding!

Muizenbestrijding zonder gif

Wilt u de muizen bestrijden zonder gif op een maatschappelijk verantwoorde manier? Dan is dat mogelijk door gebruik te maken van de diervriendelijke muizenvallen. deze kunt u op de diverse plaatsen in uw woning neerzetten en bij vangsten de muizen weer in de natuur terugzetten.

U wilt een bestrijder bij u uit de buurt? klik hier onder.

Groningen        : Vindt bestrijders in Groningen
Friesland           : Vindt bestrijders in Friesland
Drenthe              : Vindt bestrijders in Drenthe
Overijssel           : Vindt bestrijders in Overijssel
Gelderland        : Vindt bestrijders in Gelderland
Flevoland           : Vindt bestrijders in Flevoland
Utrecht                : Vindt bestrijders in Utrecht
Noord Holland: Vindt bestrijders in Noord Holland
Zuid Holland    : Vindt bestrijders in Zuid Holland
Zeeland               : Vindt bestrijders in Zeeland
Brabant               : Vindt bestrijders in Brabant
Limburg              : Vindt bestrijders in Limburg

Comment Section

1 reactie op “Zijn muizen in huis gevaarlijk?


Door Rene Bouwman op 21 augustus 2017

Geachten,
Er is een muis(en) in het plafond boven mijn slaapkamer tussen de 2e verdieping en de zolder.Ik heb muizenvallen staan en gifpasta van de gemeente.Ik ben bang voor kortsluiting door geknaag aan elektra,maar ik heb een goede stoppenkast met twee
aardlekschakelaars ! afdoende ?
Mvg.

Plaats een reactie


*