Page content

Muizen in huis

Muizen in huis is voor veel mensen niet alleen griezelig en eng, maar ook nog eens vies. Ze komen in alle kastjes, door het kleinste gaatje, lopen over voedsel, kleding ed. en doen ook nog eens overal hun behoefte. Kortom onhygiënisch en kans op ziektes. Direct bestrijden dus. Zoekt u een ongediertebestrijder die gecertificeerd is en bij u in de buurt woont maar ook verantwoord met gif omgaat? Wij hebben een royaal aantal  adressen van deze gecertificeerde mensen. Vraag die hier aan. Maar u kunt ook zelf op een maatschappelijk verantwoorde wijze de muizen bestrijden met deze diervriendelijke muizenvallen.

Muizen in huis herkennen

U hebt een sterk vermoeden of u muizen in huis hebt, maar weet niet zeker of het muizen zijn? Wij hebben een artikel geschreven over muizen in huis herkennen. Hier leest u hoe u aan de hand van uitwerpselen, lucht of knaagschade de muizen kunt herkennen.

Muizen in huis bestrijden

Het begint altijd met één muisje in huis. Maar voordat u die in de gaten hebt, en deze te pakken hebt, is de kans heel groot dat zij ook al jongen heeft. En zo kunt u al gauw spreken van een muizenplaag in huis. En om een muizenplaag in huis te bestrijden is een grondige aanpak gewenst. Als het niet grondig gebeurt dan jongen ze harder als dat u ze weg vangt. Een muizenplaag in huis bestrijden doet u het beste door eerst heel goed te lokaliseren waar deze zitten. Als u dat goed in kaart heeft kunt u op die plaatsen het gif neerzetten en consequent bijhouden, maar kijk uit voor kinderen en andere dieren. Muizen gaan tegenwoordig niet in één keer dood van gif eten. De werkzame stoffen die er in zitten zijn heel laag dit om doorvergiftiging te voorkomen. U moet proberen de muizen in huis te bestrijden door ze constant aan het eten te houden. Beter is het om gebruik te maken van dit soort succesvolle muizenvallen.

Muizen in spouwmuur

Muizen in huis komen waarschijnlijk vanuit de spouwmuur. De spouwmuur is voor muizen net de snelweg in nederland. Daar kunnen ze via de spouw op elke verdieping en elke kamer komen. Er is altijd wel een gaatje te vinden waar een muis door kan. Wist u dat een muis door een spleetje kan kruipen waar je ook  met een pen in kan steken. Nu begrijpt u wel dat wanneer u in een blok woont het maar zo kan zijn dat de muizen van een paar huizen verderop bij u in huis komen.

De ongediertebestrijders stoppen de gaten dan ook altijd dicht met deze kit

anti-muizenkit-mouseshield

Muizen tussen plafond

U zit rustig in de kamer en hoort wat gekrabbel boven u. En dan van de ene kant naar de andere kant. Ja muizen tussen het plafond. En dat is knap vervelend want hoe komen die daar en hoe kunt u die daar verwijderen. Vanuit de spouwmuur kunnen muizen tussen het plafond komen. Dat is geen probleem. Er is geen huis wat muisdicht is. Wat wij dan vaak doen is op de bovenverdieping ergens op een plekje in een inbouwkast of iets dergelijks een gaatje boren en daar het muizengif inbrengen. Probeer dit zo te doen dat u het gif in een plastic zakje doet en aan een touwtje tussen het plafond kunt brengen. Dan kunt u namelijk controleren of er ook opname is van het gif. Wanneer dat zo is kunt u na een paar dagen een nieuw zakje op het plafond brengen en nogmaals controleren, net zolang tot er geen opname meer is. Zo komt u van de muizen tussen het plafond af. Een andere mogelijkheid is om een spotje er uit te halen en zo het gif op het plafond te leggen. Gif wat hier uitermate geschikt voor is, is de Muskil pasta.
Muskil muizenpasta online bestellen

Muizen in huis gevaarlijk

Kunnen muizen in huis gevaarlijk zijn? Ja dat kan zeker. Muizen hebben tanden die altijd door blijven groeien. Vandaar dat muizen deze bij moeten slijpen en daardoor altijd knauwen aan kabels ed. Zodoende bestaat er een kans op kortsluiting en brandgevaar. Er branden per jaar enkele boerderijen af door schade aan elektriciteit ed. We hebben al eens een artikel geschreven over muizen in huis gevaarlijk Lees het maar eens.

Muis op zolder

Ook muizen op zolder kunt u het beste bestrijden door er vergif te plaatsen en deze voederplaatsen met regelmaat te controleren. Wordt er van het vergif gevreten plaats dan onmiddellijk vers gif erbij. Zorg dat ze blijven eten. Dan is de kans het grootst dat u van de muizen op zolder af komt. Blijven de muizen op zolder eten en wanneer dat een paar weken door gaat dan is de kans groot dat ze resistent voor het gif geworden zijn. U zult de muizen op zolder een ander soort gif moeten geven en zorgen dat het niet opraakt. Ook wanneer u nog geen muizen op zolder hebt kunt u daar prima een onvergiftigd lokaas neerzetten. Op het moment dat er muizen komen beginnen ze daarvan te eten. U weet dan direct dat er muizen op zolder zitten. Dan hoeft u alleen het onvergiftigd lokaas te vervangen door vergiftigd en vreten ze daar verder.

Muis in slaapkamer

Wanneer u een muis in de slaapkamer opmerkt, dan zou ik u adviseren om deze muis proberen te vangen met een klem. Wanneer u een muis in de slaapkamer met gif gaat proberen te vangen dan is de kans groot dat in het laatst van zijn dagen deze muis ergens onder bed of iets dergelijks een plekje gaat zoeken om dood te gaan. En wanneer u een muis in de slaapkamer hebt gevangen met een klem dan weet u ook gelijk zeker dat hij weg is. Zet een klemmetje met kaas of pindakaas als lokaas en zeker weten dat u hem te pakken krijgt.

Kunnen muizen in huis ziektes veroorzaken?

Ja, muizen in huis kunnen ziektes veroorzaken. Muizen dragen de ziekte van Weil bij zich. In  de urine van de muizen bevinden zich verschillende soorten van bacteriën die samen leptospirosen worden genoemd. U kunt hiermee besmet raken wanneer u in aanraking komt met de urine van de muizen. Er zijn verschillende namen voor de ziekte van Weil, zoals de melkerskoorts of modderkoorts. Leptospirose kan diverse vormen aannemen, die uiteenlopen van mild tot zeer ernstig. De tijd tussen besmetting en ziekte kan tussen de twee en twintig dagen liggen. Verschijnselen zijn onder andere? lichte temperatuur verhoging en bloedingen. Bij ernstige gevallen kunt u problemen met de lever of nieren krijgen. Ook kan een ontsteking van de hartspier ontstaan.

Wilt u ook zelf de muizen vangen met gif?
Hier vindt je alle soorten muizengif

Ziektes door muizen en ratten voorkomen

Niet alleen de muizen kunnen deze ziektes in huis brengen, ook ratten in huis kunnen deze ziektes voortbrengen. Vindt u uitwerpselen en wilt u deze opruimen, draag dan altijd handschoenen, zodat u niet de ziektes van muizen of ratten op loopt. Laat anders zo spoedig mogelijk een bestrijder langs komen voor een definitieve oplossing.

Wat te doen tegen muizen

Wat doe ik tegen muizen in huis. Eerst loop ik rondom het huis op zoek naar alle gaten, gaatjes en kieren in de buitenmuur. Overal waar ik met een pen of potlood in kan rommelen kan een muis ook door. Deze gaatjes maak ik dicht met mouseshield anti muizenkit dat is een kit tegen muizen die ze ook niet kapot knagen. Je hebt dan wel de weg van de muizen naar buiten afgesloten maar je voorkomt daarmee dat er in ieder geval niet meer naar binnen komen. Dan binnen op zoek waar de muizen zich veelal ophouden en vertonen. Wat doe ik daar tegen de muizen? Daar zet ik lokaasdoosjes neer met een snel werkend gif. Ik ben zelf voorstander van de Muskil muizengif die dood namelijk zeer snel omdat er 2 werkzame stoffen in zitten. Maar ook de Sorkil-G muizenkorrels doet het goed. Wel moet je hier aan denken dat het losse korreltjes zijn en muizen daar mee knoeien. Wat is er anders te doen tegen de muizen? Er zijn ook veel mensen die geen gif in huis willen gebruiken en daar plaats ik dan diervriendelijke muizenvallen. Ik heb daar ook tabletjes bij met speciale lokstof. Muizen en ratten zijn daar dol op. En zo probeer ik die in de val te lokken om ze op een later tijdstip buiten weer uit te zetten.

 

U wilt een bestrijder bij u uit de buurt? klik hier onder.

Groningen        : Vindt bestrijders in Groningen
Friesland           : Vindt bestrijders in Friesland
Drenthe              : Vindt bestrijders in Drenthe
Overijssel           : Vindt bestrijders in Overijssel
Gelderland        : Vindt bestrijders in Gelderland
Flevoland           : Vindt bestrijders in Flevoland
Utrecht                : Vindt bestrijders in Utrecht
Noord Holland: Vindt bestrijders in Noord Holland
Zuid Holland    : Vindt bestrijders in Zuid Holland
Zeeland               : Vindt bestrijders in Zeeland
Brabant               : Vindt bestrijders in Brabant
Limburg              : Vindt bestrijders in Limburg

Comment Section

39 reacties op “Muizen in huis


Door Muizenbestrijding op 9 april 2014

Goedemorgen,

Zoals zojuist telefonisch afgesproken mail ik u.

Graag ontvang ik van u telefoonnummer (s) van bedrijven in Ridderkerk.

Alvast bedankt

Groeten,

Özlem Cakir


Door Tijmen op 9 april 2014

Hallo Özlem,
Zojuist per mail naar je verzonden.
Groeten
Tijmen


Door p.weeda op 18 augustus 2014

Ik denk ik een muis in de keuken die in de schuif laden aan verpakt voedsel knaagd.
Tevens knaagd hij aan de onderzijde van schuifdeur die de keuken en kamer scheid. Deze is s’nachts altijd dicht eerste keer een paar dagen geleden aangeknaagde spullen weg gehaald maar van morgen was er weer in de laden an plastic verpakte noga geknaagd.
Wat kan ik doen?
Ik woon in hendrik ido ambacht, is daar iemand die ons hier van af kunnen helpen.


Door Tijmen op 19 augustus 2014

Hallo heer/mevrouw Weeda,
Ik heb u een adres per mail verzonden.
groeten
Tijmen


Door Desiree Jansen op 17 november 2014

Tijmen neemt heel snel contact met je op. En is heel behulpzaam. Een aanrader


Door brecht schotte op 3 december 2014

beste,
enkele weken geleden hoorden wij voor de eerste keer “getrippel en geskart” op zolder. wij slapen onder het zadeldak en kunnen nergens de zolder bereiken, alles is netjes “toegegyproct” enkel via inbouwspotjes heb je nog (5cm) om iets te doen. het geluid is enkele weken uit gebleven tot vanmorgen vroeg was het beestje weer luid actief, heb sterke vermoedens dat het nmuis is, wat kan ik doen gezien ik niets kan zien en niet op zolder kan


Door Tijmen op 5 december 2014

Hallo Brecht,
Je zou de spotjes eruit kunnen halen en daar wat blokjes vergif of zakjes met vergif naar binnen drukken. Wanneer je deze aan een touwtje o.i.d. doet dan kun je na een paar dagen deze terug trekken en kijken of er van gegeten wordt.

Groeten
Tijmen


Door Patrick op 24 december 2014

In een week tijd gevangen met een muis vriendelijke val naar buiten gezet maar blijf ze horen in het plafond. Wat nu ? Gr


Door Danielle op 6 april 2015

Ik lees dat er in Ridderkerk en Hendrik Ido Ambacht ook al muizen zitten, nou hier in Beverwaard ook op de gallerij nog wel, heb er al 3 gevangen en de buren ook al een aantal maar we krijgen het niet onder controle, ze stinken! Ik heb allerlei soorten vallen maar ze laten ze gewoon links liggen, HELP!!!


Door Marit op 9 juni 2015

Ik ben bang dat ik muizen in de spouwmuur heb. Hoor vaak daar tussen iets vallen. En sinds 2 ochtende hoor ik iets bij de dakgoot. Gekras gebonk vanalles. En nu?


Door Tijmen op 18 juni 2015

Een bestrijder uitnodigen voor een inspectie 🙂


Door leonie op 17 juli 2015

Hallo,

Sinds een paar weken hoor ik s’avonds getrippel tussen me gipsplaten, we zijn nog aan het verbouwen en in 3 kamers zit nog geen plafond alleen wat isolatie materiaal.. ik zou graag willen weten wat k hieraan kan doen en waar kan k het vergif verkrijgen?


Door Tijmen op 18 september 2015

Het beste is om buiten langs het huis alle gaten te dichten. Stootvoegen die open zijn afdichten met bijenbekjes ed.
Vergif kan ik u nog niet aan helpen.
Groeten
Tijmen


Door yasmine op 23 augustus 2015

Hoi, ik heb al enige tijd last van muizen gehad heb het op verschillende manieren proberen te verhelpen (muizen/rattengif en poezen) 2dagen na dat de poezen weg waren hoorde ik tussen de woonkamer en de voorraadkast geknabbel.
Ik heb de voorraadkast leeg gehaald en gekeken of er gaatjes of spleten zijn niets gevonden.. wat ken ik hier tegen doen ben ten einde raad en heb een klein kind in huis


Door Tijmen op 18 september 2015

Hallo Yasmine,
Je kunt het beste een gecertificeerde ongediertebestrijder langs laten komen.
Groeten
Tijmen


Door Dieuwke op 24 oktober 2015

Ik heb last van muizen in me slaapkamer. Ik heb ze een half jaar terug ook al gehad en toen waren ze weg doormiddel van klemmetjes en muizen pasta. Maar ze komen dus terug. Wat kan ik doen?


Door Tijmen op 31 oktober 2015

als je ze in de klemmetjes hebt gevangen Dieuwke dan zijn dit wel weer nieuwe muizen 🙂 Je moet de wegen blokkeren door gaatjes dicht te maken. Anders blijft het doorgaan.


Door teijsen op 16 december 2015

Hey, wij hebben last van muizen in de keuken. We horen ze onder het vals plafond kruipen en eo. Hebben vergif staan en vallen maar ze blijven. Nog tips?


Door Tijmen op 17 december 2015

Hebt u dat gif onder het vals plafond staan?
groeten
Tijmen


Door mandy op 16 december 2015

Ik heb sinds 2 weken muizen in huis en sinds vorige week vrijdag muizenvallen geplaatst in de woonkamer want daar vindt ik de meeste aanwijzingen van muizen ma heb op de muizenvallen kaas en pindakaas gesmeerdt ma zonder resulaat hebben jullie nog tips voor mij


Door Tijmen op 17 december 2015

Plaatst u de muizenvallen wel daar waar de muizen zich ook bevinden. waar u uitwerpselen ed. vindt. Muizen leggen in de regel geen grote afstanden af. Maar het is ook zaak dat u ontdekt waar deze muizen naar binnen komen. Loop eens om het huis en zoek alle gaatjes op en maak die dicht.
groeten
tijmen


Door Rodney op 30 december 2015

Wij hebben last van muizen op het plafond van onze uitbouw. Dit plafond is zonder kieren/scheuren of gaten. Geen idee hoe de muizen op het plafond zijn gekomen. Mogelijk via de uitbouw van de buren? Wie weet een oplossing of een bedrijf die kan helpen?


Door Tijmen op 30 december 2015

Muizen kunnen prima via een spouwmuur op de plafonds komen Rodney. De beste oplossing is om van buitenaf alle gaten te dichten.


Door Esther op 2 februari 2016

Hoi,
Een tijdje geleden hebben we een muis beneden zien lopen Iets later daarna nog een keer, er staan meerdere vallen en gif doosjes maar of het helpt? 1 keer zelfs een dode muis boven gevonden, net liep ik naar boven en zag ik een muis van mijn kamer naar een andere gaan, een vraagje überhaupt klimmen ze ook op je bed? Daar denken de kinderen alleen maar, hoe zorgen we nou dat ze weg gaan en weten we of er meerdere zitten? We zitten nu al een tijdje met dit probleem,
Ik hoop snel wat van u te horen!


Door Tijmen op 3 februari 2016

Hallo Esther,
Het ligt er aan wat voor bed of je hebt en of ze ertegen op kunnen klimmen. Wanneer het bed op van die ronde ijzeren poten staat wat glad is zal het niet lukken.
Het feit dat je een dode muis hebt gevonden lijkt er op dat het gif wel werkt. Zorg dat je op de plaatsen waar je gif hebt staan ook goed in de gaten houd dat het niet op raakt. Ze moeten er constant van kunnen blijven eten om dood te gaan. Als ze er maar af en toe van kunnen eten raken ze resistent.
Groeten
Tijmen


Door Erica op 4 februari 2016

Nu al een week bezig met gif. Het lijkt alsof ze een feestje aan het bouwen zijn tussen mijn plafond. Ze eten er wel van! Hoop dat ze snel het loodje leggen anders toch genoodzaakt om bestrijding in te schakelen vrees ik


Door hans op 31 mei 2016

Ik woon boven een paardenstalling in een landelijk gebied. Ik heb lange tijd geen last van muizen gehad, maar nu zie ik er regelmatig een wegrennen ’s avonds laat. Ik heb nog geen aangetast voedsel gezien. Ik denk dat er beneden genoeg te halen valt. Alleen vind ik een muis in hetnwoongedeelte vies en ongewenst. Is er met vallen of gif iets tegen te beginnen? Alles uitroeien lijkt me een onhaalbaar plan. Met vriendelijke groet, HansDoor Bente op 9 juni 2016

Hallo, ik heb net ontdekt dat bij onze buitendeur , onder in een hoekje een muis zit dus eigenlijk onder het huis denk ik en probeert nootjes naar binnen waar die zit mee te nemen … Denken aan een nestje ?? Wat zou hier aan kunne doen ?

Groetjes, hoor graag iets van jullie


Door Tijmen op 10 juni 2016

Hallo Bente,
Probeer ze daar te vangen met een muizenval. Diervriendelijke en veel verder loslaten of met een klem. Vergif zullen deze niet eten. of je moet de nootjes verfigtigen. En zorg dat alle gaatjes goed dicht zitten.
tijmen


Door p op 20 juli 2016

Hier ook een amsterdamse muis in huis, gif helpt niet en ook een speciale stekker die we op aanraden hebben gekocht werkt niet.
We hebben geen gaten/kieren in huis maar wel staat de balkondeur open


Door Annie op 3 augustus 2016

goede middag komen de muizen aan je lijf als je licht te slapen de huisbaas is op de hoogte maar veegt er zijn laars aan alvast bedankt


Door Tijmen op 8 augustus 2016

nee muizen zijn meestal banger voor jou als jij voor hen 🙂
groeten
tijmen


Door Jack op 12 december 2016

Goede dag
Bij mijn dochter zit ongedierte tussen het plafond heb al vanuit de zolder gaten geboord en vergif er in gedaan daar is ook van gegeten dit al een week lang maar nu zie ik dat er stukjes steen (stukjes van de muur of stucwerk) boven op het vergif liggen die zijn er boven op gelegd doen muizen dit?


Door Tijmen op 27 december 2016

Hallo Jack,

Ja muizen kunnen inderdaad met het een en ander slepen. Veel voorkomend is ook het slepen met eikeltjes en hazelnoten.
Groeten
Tijmen


Door Lopez op 26 februari 2017

Goedemiddag, ook hier, in Ridderkerk wij Bolnes en “nieuwbouw” last van muizen! Sinds vorige week zondag geconstateerd door krassen tussen de muur. Vallen gezet, niets, vanaf vorige week maandag met gif aan de slag, niks. Volgens mij is het er maar 1 want, er zijn niet echt heel veel keutels. De muis eet wel van het gif wat ik in alle vier de kamers heb gezet. Aan de slag gegaan met muntolie en zojuist mijn salontafel van zijn plek gehaald en baalde dat ik alleen thuis was want, daar zat suffe muis onder de tafel in het midden 🙁 Ze vloog niet weg, keek een beetje rond om vervolgens onder de bank te kruipen. Stofzuiger gepakt en er achteraan nu ergens in de logeerkamers. Ik weet het niet meer 🙁 Ik weet wel dat er beneden mij een buur de gewoonte had om haar vuilniszakken op te sparen totdat het balkon half vol stond en daar is nu uiteindelijk iets van gezegd. Denk dat het daar vandaan komt/ Wat kan ik nog meer doen?


Door Tijmen op 28 februari 2017

Het feit dat de muis versuft onder de tafel zit is al een teken dat deze zowat op z’n eind is. Ik denk dat je korrels gebruikt hebt en daar moeten muizen een aantal dagen van eten om dood te gaan. Wanneer je Muskil gebruikt gaan ze veel sneller dood. Maar je hebt wel gelijk het opsparen van vuilnis is een bron voor de muizen. En als daar bij het balkon een klein gaatje zit verdwijnen ze zo in de spouw en dat is de snelweg door het hele gebouw heen.


Door sona op 29 juli 2017

Hallo,
Sinds enige tijd hebben we muizen in huis.we zien het vooral door dat er een gat in de muur zit waar ze steeds door heen komen .hoe kunnen we dat gat dichten of is dat voor de woningbouw omdat te doen .


Door rianne op 1 augustus 2017

Goedendag, Ik ruik een dood dier op mijn overloop en in de woonkamer, maar ik kan dit dier nergens vinden.. Kan het zijn dat het dier is doodgegaan tussen plafond en vloer, en zo ja,, wat te doen…

Plaats een reactie


*