Page content

Muizengif


U hebt een overlast van muizen en wilt deze op een effectieve wijze zo spoedig mogelijk bestrijden. Daarvoor zijn verschillende soorten muizengif welke ook voor ratten geschikt zijn. Muizengif werkt op basis van anticoagulanta dat houdt in dat de muizen meerdere keren van het gif moeten opnemen voordat deze dood gaat. Wanneer u consequent met het gif omgaat krijgt u de muizenplaag beslist nog onder de knie. Maar denkt u wat een gedoe en ik vind het nog vies ook dan kunt u ook de ongediertebestrijding inschakelen. Die mensen zullen alles in het werk stellen om uw woning dusdanig te weren voor de muizen. Maar ook zij gebruiken gif. Wilt u ook het liefst zonder gif en risico’s van de muizen af?

Beste diervriendelijke muizenvallen online bestellen

Muizenbestrijding wat helpt wel en wat niet

Wat helpt niet:

 • Op willekeurige plaatsen wat gif neer zetten. (Gevaarlijk voor kinderen en andere dieren!)
 • Muizengif plaatsen en er dan een tijdje niet meer naar omkijken.

Wat werkt wel met muizengif:

 • Eerst secuur onderzoeken waar de muizen regelmatig lopen.
 • Daar de voerplaats maken
 • Zeer regelmatig, eens in de twee of drie dagen, controleren of er van gegeten wordt en zo nodig bijvullen.
 • Zorgen dat het niet opraakt.
 • Zorgen dat er geen kinderen en andere dieren bij kunnen komen d.m.v. lokvoerdoosjes met sleutel

 

Lees ook 9 tips voor muizenbestrijding

Blijven ze ervan eten en wordt de muizenplaag niet minder, dan overgaan op een ander soort muizengif met andere werkzame stoffen.

Muizengif werking

Van het muizengif moet constant gegeten kunnen worden. Doordat muizen heel weinig eten en als er niet voldoende te eten is van het muizengif dan zullen de muizen er resistent van worden en er niet van doodgaan. De muizen maken dan de vitamine K1 aan. Wanneer u zorgt dat ze voldoende kunnen blijven eten dan zal dat de werking van het muizengif ten goede komen en kan het een week tot veertien dagen duren dat de bloedstolling van deze muizen zodanig ontregeld is dat de muizen doodgaan. De werking van het muizengif is dan ook een anti bloedstolling. Ook is het beter voor de muizengif werking dat er meerdere keren gegeten wordt omdat muizen in de gaten krijgen als andere muizen na het eten van gif gelijk doodgaan. Zij zullen dan daar niet meer van gaan eten. Men noemt dit aasschuw.

Het beste muizenvergif

Het beste muizenvergif is wat de muizenplaag in uw huis opneemt en ervan dood gaat. Het is per regio heel verschillend waar ze nog van dood gaan of waar ze resistent voor zijn geworden. Het is een kwestie van enkele weken proberen. Kijk goed naar de werkzame stof welke er in het muizenvergif zit. Dat kan o.a. zijn:

 • Difenacoum
 • Brodifacoum
 • Difethialon
 • Flocoumafen
 • Bromadialon

En hebt u na enkele weken geen resultaat probeer dan een ander vergif en de kans is groot dat het u wel lukt om de muizenplaag uit te roeien. Het gif waar ik de beste resultaten mee behaal is Sorkil-G en vindt u hier.

Wat is professioneel muizengif?

In het professionele vergif voor muizen zit een goede werkzame stof wat één van de volgende werkzame stoffen bevat. Difenacoum, difethialon of alphacloralose.

In feite zijn het de bloedverdunners voor de zoogdieren. Na één keer opname zullen ze niet sterven. De muizen moeten een aantal dagen van dit professionele muizengif eten en zullen dan door een inwendige bloeding dood gaan. De muis zal dan opdrogen en zul je ook niet snel gaan ruiken. Wij verkopen dit professionele vergif voor muizen ook aan particulieren hier online in de webshop.

UPDATE!!

Er is een nieuw lokaas in de handel gekomen welke ook aan particulieren verkocht mag worden. Uniek aan deze is dat het uit 2 werkzame stoffen bestaat Difenacoum en Bromadiolon zijn de stoffen die in de pasta zitten. Deze stoffen versterken elkaar.

Dit is de MUSKIL pasta. Verpakt in plastic zakjes welke u zo in het lokvoerdoosje kunt plaatsen zonder dat u met de handen aan het vergif hoeft te komen. Dit gif werkt met een dusdanige afdoding dat de meeste muizen in 1 dag dood zijn. Enkele sterke muizen houden het een dag langer vol.

Bestel hier Muskil pasta met GRATIS lokvoerdoosje

Ervaringen Muskil pasta:

Voordat dit product op de markt gekomen is zijn er onderzoeken en proeven gedaan. De ervaringen hiervan (zoals de grafiek laat zien) leert dat 60% van de muizen de eerste dag al dood zijn. De tweede dag de rest terwijl andere gifsoorten dan pas beginnen te werken.

Muskil_pasta_tabel

Enkele reacties van gebruikers van de muskil pasta

Hallo Thijmen,
Wij hadden muizen op zolder.
In de twee volgende dagen vind ik twee muizen een voor de buitendeur en een in de kelder.
Hierdoor kreeg ik ook en beeld wat hun routes ongeveer was.
Heel lang hebben we geen muizen meer gehoord.
Tot voor twee weken terug, maar dat heeft ook maar drie dagen geduurd.
En toen was het stil.
Zodra we wat nodig hebben weten we waar we wat moeten bestellen.
Met vriendelijke groeten Colette

—————————

Hallo Tijmen,

Sorry dat ik nu pas reageer.
Het duurde even ,voordat ze aten van de pasta.
Maar uiteindelijk heb ik toch 2 dooie muizen gevonden .
Ben er best tevreden over.

Hopelijk dat ze nu helemaal wegblijven.
Groetjes Sharita

———————–

U wilt toch liever een bestrijder bij u uit de buurt? klik hier onder.

Groningen        : Vindt bestrijders in Groningen
Friesland           : Vindt bestrijders in Friesland
Drenthe              : Vindt bestrijders in Drenthe
Overijssel           : Vindt bestrijders in Overijssel
Gelderland        : Vindt bestrijders in Gelderland
Flevoland           : Vindt bestrijders in Flevoland
Utrecht                : Vindt bestrijders in Utrecht
Noord Holland: Vindt bestrijders in Noord Holland
Zuid Holland    : Vindt bestrijders in Zuid Holland
Zeeland               : Vindt bestrijders in Zeeland
Brabant               : Vindt bestrijders in Brabant
Limburg              : Vindt bestrijders in Limburg

Comment Section

28 reacties op “Muizengif


Door Fee op 9 augustus 2015

Ik heb nog gifkorrels in huis staan, vorige keer neergezet toen ik muizen had, door de gemeente. Hoe lang blijven korrels ‘goed’, hoe lang kan je ze laten staan en doen ze hun werk?


Door Tijmen op 18 september 2015

Hmm niet verstandig van de gemeente. Doorgaans blijft het jaren goed.
tijmen


Door martine op 26 september 2015

Werkt de pest free plug in? Ik hoor graag ervaringen


Door wendy op 28 september 2015

Wij hebben heel veel last van muizen in onze garage ze komen uit de spouwmuur en we hebben echt alles geprobeerd om ze weg te krijgen alle soorten vergif maar het blijkt precies niet te helpen ze zijn nu ook alle isolatie uit de muur aan het halen het ligt nu in de garage op de vloer we zijn nu compleet radeloos hebben jullie misschien wat tips om er vanaf te geraken aub


Door Tijmen op 29 september 2015

Hallo Wendy,
Eigenlijk is het dweilen met de kraan open wat je doet 🙂 De toegang is open en binnen probeer je te vergiftigen. Maak eerst alle toegangen naar de spouw dicht en probeer dan hetgeen binnen zit te vangen of vergiftigen. Laat desnoods een professionele bestrijder het zaakje oplossen en je bent ineens klaar.
groeten
Tijmen


Door Mike op 8 december 2015

ik heb last van muizen in de spouw echter alle gaten zijn dicht maar vermoed dat ze via een huis verderop erin komen. wat kan ik hier aan doen ze zitten hierdoor ook tussen het plafond. (nog niet in huis)
ik kan niet boven het plafond of in de spouw komen???


Door Tijmen op 11 december 2015

Hallo Mike,
Ja dit is wel lastig. Bestrijders doen nog wel eens boven wat gaatjes boren door de vloer zodat ze daar gif in kunnen brengen wat dan op het plafond komt te liggen.
Groeten
Tijmen


Door milly op 29 februari 2016

Ik strooi al 5 dagen kang muizengif in de meterkast. De muisen eten dagelijks alles op. Hoe lang duurt het voordat de gif zijn werk doet?


Door Tijmen op 29 februari 2016

Hallo Milly,
Als alles dagelijks op is strooi je te weinig. En dan heb je waarschijnlijk een heleboel muizen. Zorg dat het voer niet opraakt want dan raken ze resistent en gaan ze helemaal niet meer dood! Probeer het nog een week en ga dan over op een ander soort.
Zet er anders klemmen neer dan weet je zeker dat je ze hebt.
Tijmen


Door Sabine op 25 juli 2016

Wat moet ik doen, ik heb muizen geen idee waar ze vandaan komen. Behalve dat ik ze s nachts hoor rondlopen. Ik heb op 2 plekken korrels gezet, maar nog niet veel resultaat op gezien. Nou ga ik binnenkort op vakantie en ik ben bang dat als ik terugkom, mijn hele appartement zwart ziet van de muizen. Alvast bedankt voor uw reactie.


Door Tijmen op 2 augustus 2016

antwoord via mail
Groeten
Tijmen


Door larissa op 6 september 2016

Ik ben op.zoek naar gif wat niet schadelijk is voor mijn hondje en kitten . Wat kan ik dan precies gebruiken .


Door Tijmen op 1 oktober 2016

Hallo Larissa,
Je kunt dit prima gebruiken als je het maar wel in goed afsluitbare valletjes plaatst. Wanneer andere dieren toevallig eens wat van dit gif eten krijgt men er niets van. De werking van het gif zit hem in het regelmatig er wat van eten.
Tijmen


Door Kelly op 5 oktober 2016

Een tijdje geleden was ik op vakantie en toen waren wij (heel stom) vergeten de vuilniszak in de container te doen, deze zak heeft toen 2 weken op het balkon gestaan. Toen ik daarna de zak wilde weggooien sprongen er ineens allemaal muizen uit! Toen veel in de weer geweest met gif en vallen en op een gegeven moment niets meer gehoord, gezien of gevangen dus wij dachten er vanaf te zijn. Dit was allemaal in de maand Mei. Nu zag ik twee weken geleden iets wegschieten in de keuken, eerst dacht ik nog dat het mijn eigen schaduw was maar helaas, 3 dagen later zag ik iets onder het keukenblok vandaan schieten zo onder de koelkast. Na wat schuiven met de koelkast schoot de muis eronderuit en rende zo weer onder het keukenblok..iehl! Gelijk weer de vallen en het gif erbij gepakt. Nu kwam ik 2 dagen later thuis en toen zat de muis in de gang maar hij bleef verstijfd zitten, na wat stampen en gillen ging hij weg. 2 dagen later lag hij in de hal te “slapen” en heeft mij vriend hem gelukkig kunnen vangen. Mijn vraag is, zal dit een verdwaalde muis zijn geweest die uiteindelijk door het snoepen van het gif dood is gegaan of is dit het teken dat er meerdere zitten? Wij hebben deze muis afgelopen zaterdag gevangen en sindsdien heb ik niets meer gezien en gehoord. De vallen staan er wel nog steeds en ook heb ik de gifzakjes aangevuld. Alvast bedankt voor de informatie.


Door Tijmen op 11 oktober 2016

Hallo Kelly,
Goed bezig geweest. Top!!
Als ik je verhaal zo lees was deze laatste muis die je gevangen hebt al aardig onder invloed van het gif. vandaar dat deze ook traag was. Ze moeten namelijk een aantal keren eten van het gif willen ze doodgaan.
Ik zou ook de vallen en het gif laten staan en opletten of er wel gegeten wordt van het gif. je kunt evt. ook overgaan op onvergiftigd eten zodat je wel een voerplekje creëert en als je dan ziet dat er van gegeten wordt ga je over op vergiftigd voer. Dan loop je niet het risico dat anderen met gif in aanraking komen.

Groeten
Tijmen


Door J.Spijk op 30 oktober 2016

Kan iemand mij vertellen hoelang muizen en/of rattenkorrels de werkzame stof blijven behouden
Bii mij op zolder liggen korrels .nog door de vorige bewoners…zeker een half jaar/ jaar geleden
Maar 1 van de katten heeft er van gegeten…wil graag weten of ik een dierenarts moet inschakelen


Door Tijmen op 31 oktober 2016

De korrels blijven wel langere tijd werkzaam ja. Vooral als het nog een donkere ruimte betreft. Altijd goed om even een dierenarts te raadplegen. De dieren moeten er wel meerdere keren van opeten om er last van te krijgen. Ze krijgen dan een inwendige bloeding. Vitamine K1 toedienen wordt dan ook voorgeschreven.


Door Sarah op 10 november 2016

Hoi,

Wat moet ik doen als de muizen niet van gif eten?
Ik heb een aantal schoteltjes met pindakaas/couscous of broodkruimels geprobeerd, maar ze lopen er zo aan voorbij.

Wat is een volgende stap die ik kan ondernemen?


Door Tijmen op 27 december 2016

Hallo Sarah,
Er zijn enkele muizensoorten die alleen plantaardig eten en zodoende niet aan het gif komen. Je zou deze muizen kunnen vangen met de diervriendelijke vallen
Groeten
Tijmen


Door Anja Noordam op 12 februari 2017

Al vanaf december 2016 heb ik muizen tussen het plafond en de spouwmuren aan beide kanten. Heb er vrijwel meteen een expert bijgehaald en deze heeft via de gaten van spotjes in het plafond muizenvalletjes neergezet. Boven heb ik een smalle ruimte met een klein deurtje waar ik ook muizenvalletjes heb neergezet en hier heb ik 8 muizen gevangen. Maar de geluiden blijven…. De expert is wederom geweest en heeft weer via de gaten van de spotjes agressiever gif neergelegd en dit ook boven via het deurtje gedaan. Muizenlokdoosjes neergezet en muizenvalletjes met pindakaas. De geluiden van de muizen zijn echter veranderd, waren ze in het begin speels en vol geluid, nu hoor ik zachte geluidjes, het lijkt bijna alsof ze sluipen ipv lopen. Betekend dit dat de muizen vh gif hebben gegeten en daardoor al zijn aangetast? Hoelang duurt het voordat het gif tussen de plafonds is uitgewerkt en kan ik dit laten liggen? Ik heb nu ook muizenpasta gekocht, een nieuw middel waar de muizen op af komen en binnen 2 dagen dood zijn als ze ervan eten. Kan ik dit er nog extra bijleggen?
Wat kan ik nog meer doen om er snel van af te komen, ik ben werkelijk te einde raad en bij ieder geluidje denk ik “muis!” Ik voel me niet meer rustig in mijn eigen woning….
Graag hoor ik je advies op bovenstaande vragen.


Door Tijmen op 24 februari 2017

Hallo Anja,
Ja het is zeker mogelijk om het nog met een ander gif te proberen. Het zou kunnen zijn dat de muizen resistent zijn voor het gif wat er al gebruikt is en dat ze daar niet voldoende van dood gaan. Meestal moeten ze er zeker een dag of 4 van eten om dood te gaan. De muizenpasta die je nu hebt van Muskil werkt zeer effectief en dood ook snel. Hiervan hebben we ook nog niet van resistentie gehoord of gemerkt.


Door hans op 29 augustus 2017

gaan katten ook dood van de muizen die ze eten, ik wil gif of pasta gebruiken, maar weet niet goed of de kat er ook dood van gaat als ze een muisje eet.


Door Ann op 8 juli 2017

Hoi Tijmen!
Ik heb je adviezen opgevolgd en een aantal dagen flink kunnen strooien met gif. Continu werd alles opgegeten.
Ik weet dat de muizen een nestje hebben/hadden achter mijn keuken kastjes, een plek waar ik onmogelijk bij kan. Inmiddels wordt er erg weinig van het gif gegeten maar komt er een gigantische stank uit mijn keuken, ik ga er vanuit dat dit dode muizen zijn.
Heb je tips en tricks om deze verschrikkelijke stank tegen te gaan?
Ik heb al meerdere dagen de ramen open, geurkaarsen aan, etc. Maar dit mag helaas niet baten.
Ik ontvang graag een reactie!! 🙂
Groet,

Ann


Door ferdi op 22 juli 2017

werken die elektrische vervangers?
ik heb elke keer muizen ik vang ze met muizenvallen en gif maar dat eten ze niet.
de muizenvallen werken het best pindakaas erop en pats weer een minder.
maanden geen muizen gezien of gehoord nu weer wel dus de vraag werken die elektrische verjagers


Door Colette op 4 december 2017

Heey… was eten aan het maken voor de kids afgelopen zondag, eenmaal klaar met koken wou ik onderleggers pakken om het eten op tafel te zetten. Onder mijn fornuis heb een laatje waar ik de onderleggers bewaar…toen ik deze open deed kwam er een muis uit….het ging zo snel🤢 aangezien ik super bang ben voor muizen ben ik beginnen schreeuwen en de keuken uitgerend. Mijn man heeft alles gedaan om deze muizen te vangen maar te vergeefs, we vinden hem gewoon niet meer😳😳 ik durf mijn keuken niet meer in🙀🙀 Help! Hoe zijn ze binnen gekomen überhaupt🤢


Door Kim op 24 januari 2018

Ik heb al paar weken last van muizen veel gif gestrooid en veel soorten er is een ongedierte bestrijder gweest die heeft ok gif gestrooid maar daar is niet van gegeten de muizen zijn een week stil geweest en nu begint de ellende weer help hoe kom ik er van af wil eindelijk weer kunne slapen


Door Karin op 9 februari 2018

Beste Tijmen,
Fijn al deze info, ik mis alleen één ding… Wat gebeurt er met de dode muizen? Stel ze zijn niet resistent en gaan dood van het gif. Missie geslaagd zou je zeggen. Maar… ze liggen vervolgend dood overal tussen de spouwmuren en onder ons keukenblok. Met andere woorden, we kunnen ze niet opruimen. Drogen ze dan uit en kunnen we dat gewoon laten gebeuren, of gaan ze rotten, komen er maden op af etc.?
Alvast bedankt!


Door Tijmen-van-Steeg op 10 februari 2018

Ha Karin, Dat is een goede conclusie Een paar dode muizen zal niet zoveel uitmaken. ze drogen ook wel in. Maar als je er echt veel hebt dan kan dat wel overlast geven ja. Dus waar je ze kunt vinden wel opruimen. Dit is wel iets wat je met ieder gifsoort hebt ook als ongediertebestrijders bij je komen zetten ze ook vergif en is het ook zaak om de dode op te ruimen.
Tijmen

Plaats een reactie


*