Page content

article content

Wat is een professionele rattenklem?

Welke rattenklem is nu professioneel? Dat zijn de rattenklemmen die de professionele bestrijders ook gebruiken als ze de ratten buiten bestrijden. Een echte rattenklem herken je aan een sterke veer die je meerdere keren kunt gebruiken. Dat kan zowel een houten rattenklem zijn als een plastic rattenklem. Ook zie je nog wel eens de ijzeren klemmen. Ook dat zijn fijne klemmen. Vaak wel een stuk duurder.

Goede rattenklemrattenklem-extra-sterke-veer

Verder moet je op een goede rattenklem ook het lokaas goed op de klem kwijt kunnen zodat ze het er niet voorzichtig af kunnen halen. Een rat kan namelijk prima met zijn voorpootjes in de lucht zich naar het lokaas buigen. Wanneer de rat dan niet op het plaatje drukt gaat de klem niet af. Fijn is het dan als het aas iets op de klem vast zit zoals bijv. een gaatje waar je het iets in kunt drukken.

Een rattenklem in combinatie met een voerdoos

Er zijn bestrijders die vinden dat je beter vangt als je de klem in de voerdoos plaatst, maar er zijn er ook die vinden het niet nodig.
Waarom dan wel een voerdoos ? Je wilt voorkomen dat andere dieren bijv. Vogels of huisdieren op het aas komen en zo in de klem geraken.
Maar ook voor kleine kinderen is het oppassen dat die niet even uit nieuwsgierigheid de klem oppakken en zo de vingers ertussen krijgen want dat is verschrikkelijk pijnlijk. Het grote voordeel van het gebruik van een voerdoos is dat de rat er niet op een andere manier bij kan komen dan op de juiste manier. Dan is de kans van slagen het grootst.

Je kunt de rattenklem met voerdoos hier bestellen

Welk lokaas op de rattenklem?

Het beste voer voor de rattenklem is altijd het lastigste . Het is bij ratten net als bij mensen dat de een dit lekkerder vindt dan de ander. Het is altijd even een kwestie van proberen waar ze op bijten willen. Je kunt het volgende proberen.

Als je de keuze hebt gemaakt tussen de verschillende klemmen is het van belang dat je deze op de juiste manier zet. De nieuwste modellen met een veer klik je achterover en dan staat deze gelijk op scherp. Wanneer je de oudere modellen hebt waar je zo’n ijzertje over de veer heen doet dan is het van belang dat je de punt van het ijzertje net onder het beugeltje hebt zodat bij de minste of geringste beweging deze dichtslaat.

 

Comment Section

0 reacties op “Wat is een professionele rattenklem?

Plaats een reactie


*