Page content

anti vlooienmiddelen voor honden en katten

Er zijn verschillende soorten anti vlooienmiddelen voor zowel honden als katten. Wie op Google zoekt naar een anti vlooienmiddel komt echter uiteenlopende meningen tegen. En als een vlooienmiddel al werkt, kunnen de vlooien er ook nog resistent voor worden, waardoor het na een tijdje niet meer werkt. Maar voor een snel resultaat is een vlooienbestrijding ook noodzakelijk. Ten slotte krijgen we nogal eens vragen en opmerkingen over verschillende alternatieve middelen. Zo zijn er mensen die hun huisdieren wassen in houtas omdat men denkt dat de vlooien stikken in de as. Andere mensen gaan voor teatree-olie, een middel dat ook schijnt te helpen tegen teken.
Er is, kortom, veel te doen over methoden en vlooienmiddelen voor honden en katten. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende anti vlooienmiddelen voor honden en katten.

Anti vlooienmiddelen voor honden en katten

Er worden verschillende anti vlooienmiddelen gebruikt voor de honden en katten. We noemen er hieronder slechts een paar:

Merknaam

Beschrijving

Werkzame stof

Volume

Frontline

In diverse vormen

Fipronil

100 mg/ml

Acclaim

Huishoudspray tegen vlooien

Permethrin

Bob Martin All-in-one vlooienspray

Bevat geen insecticide

 

 

Advantage

 

Imidacloprid

0,4 ml van 10%

Virbac Effipro

 

Fipronil

100 mg/ml

Stronghold

 

Selamectine

12%

 

Fipronil is een veelgebruikte werkzame stof in de anti vlooienmiddelen. Voor de consumentenmarkt wordt een dosering van 100 mg/ml gehanteerd. Een paar druppeltjes anti vlooienmiddel op uw hond of kat is natuurlijk niet voldoende: u moet ook uw huis een goede behandeling geven. Lees daarvoor ons artikel over vlooien in huis bestrijden.

Ongediertebestrijder

Voor de vlooien bestrijding van uw woning kunt u natuurlijk ook een gecertificeerde ongediertebestrijder inschakelen. De kans op een snelle oplossing is dan groter. Gecertificeerde ongediertebestrijders gebruiken namelijk andere anti vlooienmiddelen. Deze hebben een hogere werkzame stof en zijn daardoor succesvoller. Bovendien worden vaak werkzame stoffen als cyfluthrin of carbamaten gebruikt. Deze stoffen zijn niet aanwezig in huis-tuin-en-keukenproducten.

U wilt een bestrijder bij u uit de buurt? klik hier onder.

Groningen        : Vindt bestrijders in Groningen
Friesland           : Vindt bestrijders in Friesland
Drenthe              : Vindt bestrijders in Drenthe
Overijssel           : Vindt bestrijders in Overijssel
Gelderland        : Vindt bestrijders in Gelderland
Flevoland           : Vindt bestrijders in Flevoland
Utrecht                : Vindt bestrijders in Utrecht
Noord Holland: Vindt bestrijders in Noord Holland
Zuid Holland    : Vindt bestrijders in Zuid Holland
Zeeland               : Vindt bestrijders in Zeeland
Brabant               : Vindt bestrijders in Brabant
Limburg              : Vindt bestrijders in Limburg

Comment Section

3 reacties op “anti vlooienmiddelen voor honden en katten


Door Regina Mast op 26 juni 2014

Zijn de anti-vlooienmiddelen schadelijk voor mijn hond? Ik las op een andere site dat er soms bepaalde stoffen in zitten die niet goed zijn voor het huisdier, in hoeverre klopt dit? Ik denk dat ik namelijk liever een huismiddeltje wil gebruiken. In de video onderaan een sites alles overvlooien staat dat je de vlooien ook natuurlijk kunt bestrijden, ik vraag mij af hoe effectief dit is. Is het natuurlijke middel een goed alternatief of kan ik toch beter weer Stronghold gaan gebruiken?


Door Tijmen op 8 juli 2014

Hallo Regina,
Het is zo wie zo goed om altijd eerst natuurlijke middelen te proberen. En mocht je het daarmee niet onder de knie kunnen krijgen kun je altijd nog overstappen op de chemische middelen. Ik heb trouwens niet het filmpje kunnen bekijken omdat de site niet bereikbaar was.
Groeten
Tijmen


Door Janneke op 5 oktober 2014

Voor mijn hond helpen heel goed knoflooktabletten. Zeker tegen teken hét middel. Tegen de vlooien gebruik ik van juni tot en met oktober advantix. Elke maand 1 pipet.

Plaats een reactie


*