Page content

Mustolet anti marterspray

Steenmarters zijn een beschermde diersoort. En om deze dieren ook op een juiste manier te weren en toch te beschermen wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van een anti marterspray.
De anti marterspray is te gebruiken bij overlast van steenmarters in auto’s en ter voorkoming van marter overlast in woningen.

Marteroverlast

De berichten die ons bereiken zijn voornamelijk de overlast op zolders, onder caravans of chalets en onder de motorkappen van auto’s. Daar vreten ze de kabels aan en de isolatie die aan de onderkant van de kap zit.

Anti marterspray’s

Er zijn een paar soorten spray’s die veelvuldig gebruikt worden om marters te weren op de plaatsen waar je ze liever niet hebt.

H.H. spray

Dit is een spray ontwikkeld voor veren pikken en staarten bijten. Hoe het gekomen is weet ik niet maar ooit is men er achter gekomen dat deze spray ook werend werkt voor de marters en wordt nu ook veelvuldig verkocht als wering.

Hieronder zie je een overzicht van alle plaatsen waar wij al eens een Mustolet of HH spray geleverd hebben. Wellicht zit jou woonplaats er ook wel bij.

Mustolet anti marterspray

De mustolet is een veelvuldig verkochte spray. Dit middel werkte ook supergoed. Helaas is de fabricant gestopt met produceren. In Nederland moeten alle stoffen die in een product zitten beschreven zijn. Om dit te laten beschrijven volgens de regelgeving zijn dusdanige hoge kosten en wachttijd aan verbonden dat het voor de fabrikant niet interessant was om ermee door te gaan.

Motip anti marterspray

Deze spray wordt vooral gedistibrueerd door de auto vakhandel. Dit is een kleverige spray die je op de kabels spuit om zo ook de marters te weren. Een verschrikkelijk nadeel van deze spray is dat het kleverig is en op het moment dat je met een auto voor onderhoud in de garage bent geen vrolijke monteurs aan je auto krijgt. Ook marters weten niet dat dit kleeft en zullen er eerst mee in aanraking moeten komen om dat te ontdekken.

Toepassen mustolet anti marterspray onder de motorkap

Anti marterspray dient op verschillende plaatsen onder de motorkap te worden aangebracht. Spray 1x op een aantal verschillende plekken. Zoek de plaatsen op waar de lucht het langste blijft hangen. Niet op hete onderdelen of plaatsen die heet worden. Dan verbrand het. Maar bijvoorbeeld wel  achter koplampen en de bekleding van de motorkap. De marter zal nu ervaren dat er vijanden in de buurt zijn en zo op afstand blijven. Wanneer u dit ongeveer maandelijks een keer herhaald of na 10 000 kilometer (tijdens het rijden verdwijnt natuurlijk langzaam de lucht). Na verloop van tijd komt hij niet meer bij u auto in de buurt. Nu weten we uit ervaring dat als er enkele maanden geen marter meer onder de auto komt u het net als zoveel anderen per ongeluk gaat vergeten. Daarom helpen wij u ook herinneren om weer te sprayen.

Toepassen op zolders of andere schuilplaatsen

Wanneer u merkt dat de marter een plaats in uw huis uitgezocht heeft en u weet niet zeker of hij nog binnen is, dan moet u eerst proberen de ingang te vinden. Ga dan met de anti marter spray aan de tegenover gelegen zijde te werk. Probeer daar op verschillende plaatsen wat in de ruimte te spuiten. Na een week kunt u ook de ingang bespuiten en de nodige wering aanbrengen. Wanneer de marter namelijk nog in zijn schuilplaats is en u zou gelijk de ingang bespuiten dan durft hij niet meer naar buiten en zal binnen een andere uitweg zoeken of maken.

Wat zijn de ervaringen?

Deze mustolet anti marterspray is ontwikkeld door een ongediertebestrijder die verschillende proeven heeft gedaan bij auto’s waar overlast was van de steenmarter. In alle gevallen bleef na een juiste behandeling de steenmarter weg. Lees hier de ervaringen van andere gebruikers

Deze Hertshoornspray is hier te bestellen.

 

Deze Mustolet spray is afgelopen jaar al door meer dan 700 mensen succesvol ingezet.

Comment Section

19 reacties op “Mustolet anti marterspray


Door Enrico op 28 december 2015

Emmen: Sinds ik Mustolet gebruik onder de motorkap van mijn auto heb ik nog geen spoor van de marter weer gevonden.
Kortom ik ben onwijs blij met de marterspray !!


Door Tijmen op 29 december 2015

Dank voor je reactie Enrico


Door Borst op 23 februari 2016

Diepenveen: Heel attent van jullie. Stuur me die maandelijkse herinnering maar. Fijne kerstdagen,
Hartelijke groeten,


Door L. Peeters op 22 maart 2016

Stevensweert: We zijn redelijk tevreden. Hebben de marter niet meer vaak gehoord. Enkele keer over dak horen lopen en wat knagen. Hopen dat hij verder weg blijft.


Door W. v.d. Brand op 27 maart 2016

Klazienaveen: Of het aan de spray ligt weet in niet, maar ik heb geen last meer van de steenmarter die de binnenbekleding van de motorkap heeft aangevreten. Als het aan de spray ligt is het echt goed spul en daarom blijf ik die gebruiken.


Door K.v. Veelen op 10 april 2016

Drachten: Of het dankzij de marterspray is kan ik natuurlijk niet bewijzen, maar feit is dat ik al een jaar lang geen marterschade meer onder de motorkap heb gehad!!


Door A.de Vries op 18 april 2016

Frieschepalen: Nadat ik het middel heb aangebracht is de steenmarter verdwenen. Wel breng ik elke maand nog antimarterspray aan, hopende dat de marter voorgoed wegblijft.


Door C.Theunissen op 20 april 2016

Eijsden: Tot nu toe erg tevreden, ik geloof niet dat de marter nog een bezoeken heeft gebracht onder de motorkap van m’n auto… Helemaal zeker weet ik het natuurlijk niet…
We blijven voorlopig sprayen!! Zijn territorium blijft natuurlijk, hopelijk heeft hij inmiddels een andere fijne slaapplaats gevonden.


Door F.Havenith, op 25 april 2016

Maastricht: Thanks, na een maand heb ik nog geen marter gezien of gehoord en mijn kippen leven nog. (Ook nadat ik het hok vergat dicht te doen) dus we gaan er van uit dat het werkt.


Door Vreede:  op 28 april 2016

Nemen de spray mee naar ons huis in Oostenrijk, waar de marter op de zolder verblijft.


Door Hilgers op 2 mei 2016

helaas afgelopen maand vergeten en prompt las van de marter


Door Tijmen op 2 mei 2016

Beste heer Hilgers,

Wat vervelend voor u. Hebt u ook schade opgelopen of is dat nog beperkt gebleven?
Groeten
Tijmen


Door Hilgers op 2 mei 2016

Nee gelukkig geen schade opgelopen, maar heb mijn les wel geleerd.


Door v.d.Wal op 2 mei 2016

Assen: Bestelling verliep prima, de herinneringen voor gebruik zijn erg fijn ( schiet er anders weer bijin) en belangrijkste nog geen marter weer op dak gehad .


Door G..van Overbeek op 24 mei 2016

Heb onlangs in Duitsland bezoek gehad van een marter.
Grote stukken isolatie weggevreten.
Het zag er niet uit.
Gelukkig de bedrading heel gelaten
Wel het bovenste deel van de antenne aangevreten.
Wel even shrikken.


Door Tijmen op 24 mei 2016

Ik kan me voorstellen ja dat je even schrikt. En dan valt de schade nog iets mee dat had veel erger kunnen zijn als er elektronica niet meer werkt enz.
Groeten Tijmen


Door L. Ippinkhof op 29 mei 2016

Enschede: Wij hebben 1maal de spray gebruikt en geen marter meer gezien!


Door Annemiek Frieswijk op 26 oktober 2018

Ik denk dat 1 van mijn kippen door een marter is gehaald. Vond hem aan de andere kant van het hek zonder kop. Schijnt een marter te zijn geweest dan. Kan ik die HH spray ook bij mijn kippenhok gebruiken?


Door Tijmen-van-Steeg op 31 oktober 2018

Hallo Annemiek,

Ik heb geen idee hoe jou kippenhok er uit ziet. Maar ik neem aan dat het een volledig dicht hok is waar de marter zich een toegang verschaft heeft. je kunt dat deze H.H. spray daar prima spuiten om de marter te weren.
Als de kippen los lopen buiten heeft het geen zin om zomaar in het rond te spuiten. De lucht is dan te snel verdwenen.
Tijmen

Plaats een reactie


*