Page content

Hoe bestrijd je vliegenplaag buiten

Hoe bestrijd je vliegenplaag buiten

Het is buiten soms lastiger om een vliegenplaag te bestrijden, dan in huis. Als eerste is het belangrijk om uit te zoeken wat de oorzaak is van de plaag. Is er bijvoorbeeld een bepaalde plant waar de vliegen door aangetrokken worden? Of zijn het de klustervliegen die op de buitenmuur zitten voordat ze de spouw intrekken.Of ligt er bijvoorbeeld rottend tuinafval in de tuin. Dit kunnen allemaal plekken zijn waar vliegen graag op afkomen. Als je in een landelijk gebied woont komen de vliegen mogelijk op mest af. Helaas is hier weinig aan te doen. Als de bron weghalen geen oplossing is zijn er nog andere alternatieven om te gebruiken.

Vliegenspray preventief spuiten

De vliegenspray kan niet alleen gebruikt worden om de vlieg direct dood te maken. Je kan de spray ook preventief spuiten op de plekken waar vliegen graag komen. Denk aan muren, schutting of kozijnen waar de vliegen graag op gaan zitten. Door er preventief op te spuiten kan je een groot deel van de populatie uitroeien.

Vliegenzak

Een vliegenzak is een soort val dat je buiten kan ophangen om de vliegen te vangen. In de zak zit een concentraat wat voor de vlieg ontzettend aantrekkelijk is. Ze vliegen hier massaal op af, maar eenmaal in de zak komen ze er niet meer uit. Het is een milieuvriendelijke oplossing om verschillende vliegen buiten te vangen. Je kan zo ook voorkomen dat de vliegen je huis in vliegen om bijvoorbeeld te overwinteren. Ons advies is om de vliegenzak in de buurt van je terras te hangen.

    Comment Section

    0 reacties op “Hoe bestrijd je vliegenplaag buiten

    Plaats een reactie


    *